09:37 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (657)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Oruc Reis και η θέση που βρίσκεται παρουσιάζεται ζωντανά σε χάρτη που καταγράφει την τρέχουσα τοποθεσία του τουρκικού πλοίου.

Το Oruc Reis πρωταγωνιστεί ξανά σε νέα γύρο κλιμάκωσης στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μετά την έκδοση νέας NAVTEX για έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σε απόσταση μόλις 6,5 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας. Ταυτόχρονα, εκδόθηκε αντι-NAVTEX στην οποία τονίζεται ότι η αντίστοιχη τουρκική είναι «παράνομη» καθώς επικαλύπτει «την ελληνική υφαλοκρηπίδα για μη εγκεκριμένη δραστηριότητα».

Για τις κινήσεις του Oruc Reis και τη νέα τουρκική NAVTEX ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, επισημαίνοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 15 Οκτωβρίου.

Η θέση του Oruc Reis

Το Oruc Reis φέρεται πως αναχώρησε αργά το βράδυ της Κυριακής από το λιμάνι της Αττάλειας μετά την έκδοση της νέας NAVTEX, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη τουρκικά ΜΜΕ, πριν τελικά το τουρκικό πλοίο αγκυροβολήσει στο λιμάνι Ντέμρεν, ανοιχτά της Αττάλειας και εν συνεχεία αρχίσει να κινείται προς το Καστελλόριζο.

Δείτε ζωντανά στον χάρτη πού βρίσκεται κάθε στιγμή το Oruc Reis:

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (657)
Tags:
πλοίο, Καστελόριζο, Ελλάδα, Τουρκία, Oruc Reis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK