12:39 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (649)
102
Βρείτε μας

Η Τουρκία και συγκεκριμένα το πολεμικό ναυτικό της χώρας υποστηρίζει πως κατάφερε να εντοπίσει ελληνικά υποβρύχια, που υπό κανονικές συνθήκες είναι αόρατα.

Τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια υποστηρίζει πως εντόπισε και κατάφερε να απαθανατίσει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive.com, τουρκικό ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τα ελληνικά υποβρύχια να παρακολουθούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιχειρώντας να διαψεύσουν τις δυνάμεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν φωτογραφίες από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που αμφισβητούν τη δυνατότητα των ελληνικών υποβρυχίων να γίνουν «αόρατα».

Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, το ειδησεογραφικό πρακτορείο EHA αναφέρει πως η τουρκική Προεδρία του Γενικού Επιτελείου δημοσίευσε βίντεο που δείχνει το τουρκικό ναυτικό να παρακολουθεί υποβρύχια τύπου 214 της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υποστηρίζει δε πως τα συγκεκριμένα υποβρύχια, σύμφωνα με την Ελλάδα, είναι «αόρατα» και «δεν εντοπίζονται».

Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας δίνει η ΕΕ στην Τουρκία

Προθεσμία μίας εβδομάδας στην Τουρκία μετά τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ανέφερε ότι η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή της Άγκυρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία ισχύος αν η Τουρκία δεν επιστρέψει στον διάλογο.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (649)
Tags:
φωτογραφίες, Ανατολική Μεσόγειος, υποβρύχιο, υποβρύχια, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK