04:15 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 13
Βρείτε μας

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο Sputnik πως η Τουρκία προχώρησε σε μια επιτυχημένη δοκιμή των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

Επιτυχημένες δοκιμές των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας. 

«Η Τουρκία έχει δοκιμάσει επιτυχώς τις συστοιχίες των S-400 στην περιοχή της Σινώπης. Τρεις πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν έπληξαν τρεις στόχους» ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή.

Διευκρινίζεται ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν σχολιάζει τις πληροφορίες αυτές.

Τα βίντεο με την εκτόξευση

Σήμερα, ένα βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που δείχνει κάτι σαν ίχνος εκτόξευσης πυραύλου στην πόλη Σινώπη, το οποία εκτιμάται ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας δοκιμής του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400.

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εξέδωσε ειδοποιήσεις δεσμεύοντας αεροπορικό χώρο και ύδατα ανοιχτά των ακτών προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις με βολές.

ΗΠΑ για Τουρκία: Θα καταδικάσουμε με «τον πιο σκληρό τρόπο» εάν επιβεβαιωθεί

Με σκληρή καταδίκη απειλούν οι ΗΠΑ την Τουρκία, εάν επιβεβαιωθεί πως προχώρησε σε δοκιμή των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

«Αν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον πλέον σκληρό τρόπο τη δοκιμή των S-400 ως ασύμβατη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των HΠΑ» ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μόργκαν Ορτάγκους.

​Η Ουάσινγκτον είχε αντιδράσει πέρυσι αναστέλλοντας τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα.

Tags:
αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, πύραυλος, εκτόξευση πυραύλου, ΗΠΑ, Ρωσία, δοκιμή, Τουρκία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK