08:14 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
0 01
Βρείτε μας

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, σε απόσταση περίπου 85 μιλίων κινείται το Oruc Reis, με την πορεία του να σχηματίζει ένα μικρό «άγκιστρο», πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του ελληνικού Ναυτικού στα πλαίσια της τουρκικής NAVTEX.

Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, το τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni», αποφάσισε να δέσει λίγα μίλια μακριά από την Λήμνο.

Υπενθυμίζεται πως το Kanuni είναι το τρίτο ιδιόκτητο γεωτρύπανο της Τουρκίας ύστερα από το «Fatih» και το «Yavuz».

Τρεις νέες τουρκικές NAVTEX

Το απόγευμα της Παρασκευής, η Άγκυρα, σε μια κίνηση που δυσχεραίνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προχώρησε στην έκδοση τριών νέων NAVTEX, με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο Πέλαγος.

Ειδικότερα, οι νέες NAVTEX αφορούν ασκήσεις, εκ των οποίων η μία για τις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο, η δεύτερη για τις 19-21 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και η τρίτη για τις 19-20 Οκτωβρίου, επίσης στο Αιγαίο.

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοίνωσε την ανακάλυψη πρόσθετων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Πλέον, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, τα συνολικά αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανέρχονται σε 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Μιλώντας στους Τούρκους που εργαζόνται στο γεωτρύπανο Φατίχ, τόνισε πως: «δώσαμε στο έθνος μας τα καλά νέα που περίμενε εδώ και χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιμελούς και επιτυχημένης δουλειάς σας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, σας ευχαριστώ όλους», ενώ συνεχάρη ολόψυχα και τις ομάδες που εργάζονται σε όλα τα τουρκικά γεωτρύπανα, λέγοντας πως ελπίζει ο Αλλάχ να βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Το πλοίο μας συνέχισε να λειτουργεί μετά την ανακάλυψη του πρώτου πεδίου φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια νέων μελετών, ανακαλύφθηκαν άλλα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος είναι τώρα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
Tags:
Ελληνικός Στρατός, Ένοπλες Δυνάμεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Καστελλόριζο, Καστελόριζο, έρευνες, έρευνα, γεωτρύπανο Kanuni, Oruc Reis, Navtex, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK