03:08 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
0 20
Βρείτε μας

Απομακρύνεται από την περιοχή του Καστελλόριζου το τουρκικό σκάφος Oruc Reis, όπως αποκαλύπτει χάρτης με τη θέση του πλοίου σε πραγματικό χρόνο.

Τις αντοχές της ελληνικής πλευράς φαίνεται πως δοκιμάζει η Τουρκία, αφού για ακόμα μια φορά προχώρησε σε μια προκλητικότατη ενέργεια, χρησιμοποιώντας το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα και από την ΕΡΤ, το τουρκικό σκάφος το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε μόλις 12 ναυτικά μίλια νότια του συμπλέγματος της Στρογγύλης, ενώ επίσης κινήθηκε στο βoρειοανατολικό άκρο της τουρκικής NAVTEΧ και στα 14 ναυτικά μίλια από τη Μεγίστη.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως από τον χάρτη που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο την πορεία του, το τουρκικό σκάφος ακολουθεί πλέον νοτιοδυτική πορεία, και απομακρύνεται από την περιοχή του Καστελλόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι το βορειότερο τμήμα της παράνομης ΝΑVTEX φτάνει μέχρι και τα 6,5 ναυτικά μίλια.

Όπως έγινε γνωστό, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αντέδρασαν, απογειώνοντας ένα ελικόπτερο Aegean Hawk, ενώ γενικότερα δυνάμεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επιτηρούν τον θαλάσσιο χώρο.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
Tags:
ελικόπτερο, Πολεμική Αεροπορία, Μεσόγειος, Ανατολική Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, χάρτης, πλοίο, Navtex, Καστελλόριζο, Ελληνικός Στρατός, Στρατός Ξηράς, στρατός, Τουρκία, Ελλάδα, Oruc Reis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK