19:14 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (735)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζεται το θρίλερ με την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, το οποίο φέρεται πως άλλαξε κατεύθυνση και πλέει προς την Αίγυπτο.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, η πορεία του οποίου έχει εντείνει την κλιμάκωση στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας, φαίνεται πως απομακρύνεται από την ελληνική επικράτεια, έχοντας κατεύθυνση προς την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το marinetraffic.com, λίγο μετά τις 22:00, το Οruc Reis έπλεε στη μέση της Μεσογείου με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο.

Δείτε ζωντανά στον χάρτη πού βρίσκεται κάθε στιγμή το Oruc Reis:

Nωρίτερα, σύμφωνα με το STAR, το τουρκικό πλοίο πλησίασε στα 13 ναυτικά μίλια από το νησί της Ρόδου, ενώ δίπλα του βρισκόταν και μια τουρκική φρεγάτα, με τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου να έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, το Oruc Reis εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από πυραυλάκατους, φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων αλλά και αόρατα υποβρύχια του ελληνικού στόλου.

Παράλληλα, η Άγκυρα, κλιμάκωσε την ένταση στον αέρα, καθώς στις 13:30 τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν ανά ζεύγη δύο φορές πάνω από τα νησάκια Ανθρωποφάγοι.

Το πρώτο ζεύγος στα 25.000 πόδια και το δεύτερο πολύ χαμηλά, μόλις στα 5.500 πόδια ενώ αμέσως αναχαιτίστηκαν από τέσσερα ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από Σκύρο και Αγχίαλο.

Συνολικά σήμερα υπήρξαν 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ έγινε και μια αερομαχία.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (735)
Tags:
Καστελλόριζο, Καστελόριζο, Ρόδος, Αίγυπτος, υφαλοκρηπίδα, Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Navtex, Oruc Reis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK