07:24 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Σεισμός στη Σάμο (84)
0 13
Βρείτε μας

«Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική» αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο του Τούρκου Προέδρου.

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να βοηθήσει την Ελλάδα μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Σάμο και τη Σμύρνη, εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, είχε κάνει γνωστό ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου Προέδρου, «η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες».

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται» δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου Ερντογάν.
Θέμα:
Σεισμός στη Σάμο (84)
Tags:
Τουρκία, Σμύρνη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σάμος, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK