20:51 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με μια ακόμη προκλητική ανακοίνωση επέλεξε να απαντήσει η Τουρκία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τη διαμαρτυρία για τη νέα τουρκική NAFTEX του Oruc Reis, κάνοντας λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε άνευ όρων διάλογο για τη διευθέτηση της δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλων θεμάτων των δύο χωρών» αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια άλλη δήλωση σήμερα (1 Νοεμβρίου), στην οποία επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του σχετικά με τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα που διεξήγαγε η χώρα μας στην υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Ακσόι.

«Είναι μια μάταιη προσπάθεια για την Ελλάδα να αντιταχθεί στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε ανακοίνωση του NAVTEX με βάση τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος εκπρόσωπος.

«Η Τουρκία θα εξακολουθήσει τις ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή, όπως ορίζει το πλαίσιο των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο» αναφέρει ο Ακσόι σε σχετική ανακοίνωσή του στο Twitter.

«Όπως είναι φυσικό, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει: «Και με το Ορούτς Ρέις και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ» θα συνεχίσουμε τις έρευνες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Όταν θα ανακαλύψουμε κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την στάση της Τουρκίας.

Δείτε την ανάρτηση:

Tags:
Χαμί Ακσόι, Ανατολική Μεσόγειος, Oruc Reis, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK