03:59 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 01
Βρείτε μας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «η εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δείχνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας στην επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και κρίσεων».

Τη σημασία της συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας στην επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

«Ο Πρόεδρός μας είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δείχνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας στην επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και κρίσεων. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι μπορεί να εγκαθιδρυθεί πνεύμα συνεργασίας και σε αυτή την περίπτωση, παρόμοιο με τον μηχανισμό επίλυσης της κρίσης στη Συρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

Ο Ερντογάν επίσης υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής των Αζέρων, οι οποίοι προηγουμένως είχαν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν το Καραμπάχ και το άνοιγμα ενός διαδρόμου μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Δημοκρατίας του Νακχιτσεβάν, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η συμμόρφωση της Αρμενίας με τις υποχρεώσεις που καθορίζονται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Σύμφωνα με τον οποίο, από αυτήν την άποψη, η ρωσική πλευρά φέρει σημαντική ευθύνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK