10:47 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (228)
0 50
Βρείτε μας

Στην αντεπίθεση περνούν Ορθόδοξοι Χριστιανοί που κατοικούν στην Τουρκία, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Μια ομάδα ορθόδοξων πολιτών της Τουρκίας κινείται νομικά έναντι της Άγκυρας, με στόχο την ακύρωση της απόφασης που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί στις 10 Ιουλίου.

«Τα δικαιώματά μας παραβιάστηκαν» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προσφεύγοντας στο τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με το Haber Turk.

Όπως αναφέρει το τουρκικό ΜΜΕ, η συζήτηση για την Αγία Σοφία συνεχίζεται στους κόλπους Ελλήνων της Τουρκίας και Ελληνοκυπρίων που διεκδικούν την ακύρωση της αλλαγής του μνημειακού καθεστώτος του ιστορικού χώρου.

Στην αγωγή που κατατέθηκε, τονίζεται πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, παραβιάζει τη Σύμβαση της UNESCO σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και κατ' επέκτασιν, η απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι παράνομη. 

«Παραβιάζονται τα δικαιώματα της ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία. Ζητούμε την ακύρωση της προεδρικής απόφασης» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί πολίτες της Τουρκίας.

Θέμα:
Αγία Σοφία (228)
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν, Τουρκία, ορθόδοξη εκκλησία, Ορθοδοξία, χριστιανισμός, χριστιανός, μουσουλμάνος, Μουσουλμάνοι, μουσουλμάνες, μουσουλμανικό τέμενος, τέμενος, τζαμί, Αγία Σοφία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK