03:16 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (742)
0 01
Βρείτε μας

Ανακοίνωση - απάντηση για το ελληνικό διάβημα σχετικά με τη νέα τουρκική NAVTEX εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ανακοίνωση ως απάντηση στο ελληνικό διάβημα προς την Τουρκία για τη νέα NAVTEX της γείτονος, εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Χαμί Ακσόι: «Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε για ακόμα μια φορά σήμερα τις γνωστές αντιρρήσεις του, σχετικά με τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα του ερευνητικού μας πλοίου Oruç Reis που συνεχίζει να διεξάγει στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κάνοντας λόγο για «μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς» εκ μέρους της Ελλάδας, η τουρκική πλευρά διευκρίνισε πως οι ελληνικές θέσεις «για θαλάσσια σύνορα είναι αντίθετα προς το διεθνές δίκαιο και έθιμα και δεν έχουν καμία κρίση και αξία για εμάς».

Σύμφωνα με την τουρκική απάντηση, «η Ελλάδα θα πρέπει ειλικρινά να δηλώσει πως η περιοχή θέλει λύσεις αντί να κάνει δηλώσεις για να αυξήσει την ένταση και να μη συμπεριλαμβάνεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας και να αναφέρεται σε τρίτα μέρη για παραπλάνηση και πρόκληση», συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να δώσει θετική απάντηση στην έκκλησή μας για άνευ όρων διάλογο».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (742)
Tags:
Αιγαίο, διάβημα διαμαρτυρίας, Oruc Reis, Μεσόγειος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK