20:11 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για κακομαθημένη συμπεριφορά κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ελπίδα του πως οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Λιβύη θα καταλήξουν σε μια συμφωνία αποδεκτή, λογική και βιώσιμη για όλες τις πλευρές εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος τού Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως «συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας με τα εμπλεκόμενα μέρη εκεί. Θεωρούμε πως μια δίκαιη συμφωνία είναι εφικτή, αν εγκαταλειφθεί η κακομαθημένη στάση από την ελληνική και ελληνοκυπριακή διοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν για την κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Τούρκος Πρόεδρος διεμήνυσε πως θα συνεργαστούμε με τη Ρωσία στην κοινή ειρηνευτική δύναμη που θα συστηθεί στην περιοχή, προκειμένου να επιβλέψουμε και να παρακολουθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί»

«Ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό μας αντιστοιχεί για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή μας» διεμήνυσε ο Ερντογάν.

Υπογράμμισε πως αυτός είναι ο τρόπος να βγούμε από την «κρίση στην οποία βρέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορεί να κρύψει πια».

«Προκειμένου να περιορίσουμε την αβεβαιότητα που προέκυψε στην περιοχή μας μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, η διπλωματία και οι δίαυλοι συμφιλίωσης πρέπει να είναι ανοιχτοί. Δεδομένου αυτού, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την παρουσία μας στο πεδίο και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τους διαύλους διπλωματίας. Στη νέα αυτή εποχή, θέλουμε να δράσουμε από κοινού με τις χώρες της περιοχής τις οποίες θεωρούμε φίλους μας και τους λαούς τους αδερφές και αδερφούς μας. Δεν έχουμε κρυμμένες ή κατάφωρες προκαταλήψεις, εχθρότητες, μαύρα σχέδια εναντίον κανενός. Με όλη την ειλικρίνεια και τη στοργή, καλούμε όλους να οικοδομήσουμε μια νέα εποχή στο πλαίσιο της ειρήνης, ασφάλειας, δικαιοσύνης, αγάπης και σεβασμού. Σήμερα, αν η Τουρκία είναι σε θέση να δείχνει την ισχύ της με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα σε κάθε πεδίο τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο διπλωματικό πεδίο, το οφείλουμε στη μεγάλη μεταμόρφωση των τελευταίων 18 χρόνων. Εφαρμόσαμε αυτή τη μεταμόρφωση στον άξονα της δημοκρατίας και της ανάπτυξης» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

Tags:
Λιβύη, Κύπρος, Ελλάδα, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK