00:23 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (145)
0 0 0
Βρείτε μας

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε πως η χώρα του είναι πρόθυμη να συζητήσει θέματα συμβατότητας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 με τα F-35.

Η Άγκυρα παραμένει διατεθειμένη να συζητήσει το ζήτημα της τεχνικής συμβατότητας των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 με τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-35 πέμπτης γενιάς των ΗΠΑ, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες τυχόν ανησυχίες σχετικά με την τεχνική συμβατότητα του S-400 με τα F-35. Από αυτήν την άποψη, η πρότασή μας για μια κοινή ομάδα εργασίας εξακολουθεί να είναι επίκαιρη», εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Σύμφωνα με τον Aκάρ, η Τουρκία ήταν πρόθυμη να διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των F-35, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι μόνο πελάτης για το πρόγραμμα των F-35», αλλά «ένας εταίρος», επομένως «η ασφάλεια των F-35 είναι σημαντική και για την Τουρκία όπως και για τις ΗΠΑ».

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Οκτωβρίου, η Άγκυρα προχώρησε σε εκτόξευση πυραύλου σε περιοχή που θα γίνονταν δοκιμές των S-400.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία για σοβαρές συνέπειες εάν επιβεβαιωθεί πως η έκανε δοκιμή των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

«Αν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον πλέον σκληρό τρόπο τη δοκιμή των S-400 ως ασύμβατη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των HΠΑ» ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Μόργκαν Ορτάγκους.

Παράλληλα, στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο Sputnik πως η Τουρκία προχώρησε σε μια επιτυχημένη δοκιμή των αντιπυραυλικών συστημάτων

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα S-400 έχει λειτουργικό εύρος 400 χιλιομέτρων, πλήττοντας στόχους σε εύρος 150 χιλιομέτρων.

Αρκετές χώρες, όπως η Κίνα, η Τουρκία, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη αγοράσει συστοιχίες S-400 ή έχουν υπογράψει σύμβαση για μελλοντική παράδοση.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (145)
Tags:
Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, αντιαεροπορική άμυνα, αεροπορική δύναμη, αντιαεροπορικά, αεροπορικό, F-35, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK