10:24 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Τουρκία θα είναι σύντομη και θα επικεντρωθεί στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Καμία συνάντηση με Τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα του Μάικ Πομπέο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, όπως επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η επίσκεψη θα είναι σύντομη και θα επικεντρωθεί σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους δύο θρησκευτικούς ηγέτες.

«Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους. Έχουμε απλώς ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη και πιστεύω ότι οι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επίσης προγραμματίσει δικά τους ταξίδια. Είναι απλώς ένα θέμα προγραμματισμού. Ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εδρεύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό και καταλαβαίνω επίσης ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, έχουν το δικό τους ταξιδιωτικό πρόγραμμα και δεν θα είναι εκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, δε, για το αν πίσω από το γεγονός ότι δεν έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις του Πομπέο με κάποιον κυβερνητικό παράγοντα της Τουρκίας, κρύβονται κάποιοι άλλοι λόγοι, ο αξιωματούχος ήταν ξεκάθαρος, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί ανοιχτά τα διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας με την Άγκυρα για όλα τα θέματα.

«Έχουμε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστούμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τα οποία έχουμε ανησυχίες όπως είναι το ζήτημα των S-400 και άλλα θέματα. Αυτό το κάνουμε σε τακτική βάση μέσω των διπλωματικών μας επαφών. Ο υπουργός (Πομπέο) και ο υπουργός Εξωτερικών (της Τουρκίας) θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε λίγες εβδομάδες στο περιθώριο της τακτικής συνόδου των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Έτσι, αυτή η σύντομη επίσκεψη (στην Κωνσταντινούπολη) επικεντρώνεται σε θρησκευτικά ζητήματα», τόνισε.

 

Tags:
Κωνσταντινούπολη, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK