15:28 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

«Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με την ΤΔΒΚ σε κάθε της βήμα» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα Βαρώσια.

«Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα Βαρώσια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πραγματοποίησε από το πρωί της Κυριακής επίσκεψη στα Κατεχόμενα για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του «ψευδοκράτους».

Μετά την παρέλαση που παρακολούθησε και την ομιλία που πραγματοποίησε στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ερντογάν μετέβη το απόγευμα στα Βαρώσια, για το «πικνίκ» που είχε προαναγγείλει.

«Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" σε κάθε της βήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Μια νέα διαδικασία ξεκίνησε με αυτό το βήμα που κάναμε στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων σήμερα, όπως και το βήμα που έγινε πριν 15 ημέρες με τις εργασίες που προχωρούν γρήγορα» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στο Κυπριακό ένα είναι το θύμα κι αυτό τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που έτυχαν σφετερισμού και δεν λαμβάνονται υπόψη εδώ και χρόνια. Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε νέα θύματα, αλλά να ανοίξουμε τα Βαρώσια για όλους» σχολίασε.

«Οι Ελληνοκύπριοι γείτονές μας μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των περιουσιών τους μέσω της επιτροπής ακίνητης περιουσίας» δήλωσε από την πλευρά του ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ως γνωστόν υποστηρίχθηκε ανοιχτά από την Άγκυρα στις πρόσφατες εκλογές στα Κατεχόμενα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχθεί «διπλωματικά παιχνίδια» και κάλεσε για συνομιλίες για λύση στο Κυπριακό στη βάση των δύο ξεχωριστών κρατών.

«Υπάρχουν δύο λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Θα πρέπει να υπάρξουν συνομιλίες για λύση στη βάση των δύο ξεχωριστών κρατών» τόνισε ο Ερντογάν από την κατεχόμενη Λευκωσία.

Ενώ υπογράμμισε ότι «κανένα βήμα στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν λαμβάνει υπόψιν τα δίκαια συμφέροντα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ, δεν μπορεί να οδηγήσει σε ειρήνη και σταθερότητα»

Tags:
Βαρώσια, Κυπριακό, Ερσίν Τατάρ, Κύπρος, κατεχόμενα, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK