08:37 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (742)
0 01
Βρείτε μας

«Η θέση μας επί του ζητήματος είναι ξεκάθαρη. Η Κύπρος είναι εθνικό θέμα για την Τουρκία» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Εθνικό ζήτημα» χαρακτήρισε την Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής του παρέμβασης ο Ακάρ σημείωσε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και να μπορέσουν έτσι να «εξελιχθούν και να ευημερούν». 

«Η θέση μας επί του ζητήματος είναι ξεκάθαρη. Η Κύπρος είναι εθνικό θέμα για την Τουρκία» τόνισε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ευχήθηκε, δε, να βρεθεί μόνιμη λύση, μέσω ειρηνικών και πολιτικών μέσων.

Ακόμη, κάλεσε την Ελλάδα να παραιτηθεί από την ασυμβίβαστη στάση της. Όπως τόνισε, η παρουσία Τούρκων, η ακεραιότητά τους και τα ίσα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται δεκτά.

Σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ ενημέρωσε πως συνεχίζονται οι τεχνικές και επιστημονικές μελέτες και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρέχουν «ασπίδα» προστασίας στα τουρκικά πλοία και προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (742)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Χουλουσί Ακάρ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK