06:09 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (916)
0 01
Βρείτε μας

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να αρχίσει άνευ όρων διάλογο με την Ελλάδα τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ανακοινώνοντας ότι σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Έρευνας, το «Oruc Reis» ολοκλήρωσε τις έρευνές του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, η χώρα του έχει ταχθεί από την αρχή υπέρ της διεξαγωγής ενός άνευ όρων διαλόγου με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Ακσόι, υπήρχε συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας για τη συνέχιση των διερευνητικών επαφών, αλλά η ημερομηνία δεν ορίστηκε καθώς, όπως είπε, η ελληνική πλευρά έκανε πίσω με δικαιολογία τις έρευνες του «Oruc Reis».

«Το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας ανακοίνωσε ότι το Oruç Reis ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου. Η Τουρκία θα συνεχίσει την προσέγγισή της για άνευ όρων διάλογο όπως έκανε μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Ακσόι.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, μετά τη λήξη της σχετικής NAVTEX και ενώ πραγματοποιούσε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για 49 ημέρες.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (916)
Tags:
Χαμί Ακσόι, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, έρευνες, Ελλάδα, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Oruc Reis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK