20:17 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Τουρκία προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να βρουν τους Ρώσους πολίτες τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Πέμπτη.

Υπάλληλοι του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου NTV, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τουρκία από τις μυστικές υπηρεσίες, ανακρίνονται, είναι καλά, δήλωσε πηγή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Νωρίτερα, το NTV ανακοίνωσε ότι ο ρεπόρτερ του Αλεξέι Πετρούσκο και ο κάμεραμαν Ιβάν Μαλίσκιν της εκπομπής του καναλιού Tsentral'noe Televidenie είχαν συλληφθεί στην Τουρκία και η επικοινωνία μαζί τους είχε χαθεί.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Τουρκία καταβάλουν προσπάθειες να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να βρουν τους Ρώσους πολίτες, πρόσθεσε το NTV. 

Πηγή στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στο Sputnik ότι οι κρατούμενοι δημοσιογράφοι δεν είχαν διαπίστευση και τραβούσαν βίντεο χωρίς έγκριση στην περιοχή όπου κατασκευάζονται μαχητικά drones στην Baykar Savunma.

«Οι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν από κάμερα ασφαλείας κατά τη διάρκεια μη εγκεκριμένης βιντεοσκόπησης στρατηγικών σημείων στην Κωνσταντινούπολη. Γι’ αυτόν τον λόγο συνελήφθησαν από τις μυστικές υπηρεσίες. Η ανάκρισή τους συνεχίζεται, είναι καλά» ανέφερε η πηγή.

Tags:
ρώσοι δημοσιογράφοι, δημοσιογράφοι, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK