10:05 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (316)
0 0 0
Βρείτε μας

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αντάλλαξαν κρατούμενους και Ρώσοι ειρηνευτές αναπτύχθηκαν στην περιοχή για την επίβλεψη της συμφωνίας για εκεχειρία.

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποιγράμμισε σήμερα πως η Μόσχα και η Άγκυρα θα συζητήσουν τη διάρκεια παραμονής του τουρκικού στρατού στο κοινό κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Υπάρχει συναίνεση για ένα κοινό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ. Προς το παρόν, η κατασκευή του συνεχίζεται. Θα συζητήσουμε με τους Ρώσους τη διάρκεια παραμονής των στρατιωτών μας», σημείωσε ο κ. Ακάρ στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή μετά τη σύγκρουση των έξι εβδομάδων. Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, το Μπακού επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση θα βρίσκεται στην ελεγχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Άγκνταμ, μια από τις περιοχές που μεταφέρθηκαν στη χώρα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Στις 10 Νοεμβρίου, οι ηγέτες της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας υπέγραψαν τη συμφωνία με την οποία οι δυνάμεις των Αζέρων και των Αρμενίων σταμάτησαν στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ορισμένες περιοχές τέθηκαν υπό τον έλεγχο του Μπακού.

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή μετά τη σύγκρουση των έξι εβδομάδων.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, το Μπακού επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση θα βρίσκεται στην ελεγχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Άγκνταμ, μια από τις περιοχές που μεταφέρθηκαν στη χώρα μετά τη συμφωνία για κατάπαυσης του πυρός.

 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (316)
Tags:
Χουλουσί Ακάρ, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Τουρκία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK