02:14 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (848)
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς μέσω της στρατιωτικοποίησης 16 νησιών εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κατά την ομιλία του προς τους αρχηγούς των όπλων για τον απολογισμό του έτους.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε σε ομιλία του προς τους αρχηγούς όπλων της Τουρκίας ότι η Ελλάδα προβαίνει σε «παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών» μέσω της στρατιωτικοποίησης 16 νησιών της που κανονικά βρίσκονται «σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

«Τι λογική είναι αυτή; Σαν να μην φτάνει αυτό για να τα ενισχύσουν πάνε και έρχονται σε αυτά και τα επισκέπτονται. Αυτό δεν είναι πρόκληση ή παρενόχληση;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις διερευνητικές επαφές και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Αθήνα, ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «φοβάται τον διάλογο» σημειώνοντας ότι η Άγκυρα είναι στη σωστή πλευρά «γι' αυτό και δεν μένει μακριά από οποιαδήποτε συνάντηση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει «εγωιστικά» και «βλακώδη» αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση της έντασης.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (848)
Tags:
διεθνές δίκαιο, Ελλάδα, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK