00:15 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (160)
0 10
Βρείτε μας

«Πολύ προβληματική» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας μία υπαναχώρηση της χώρας του από την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Πολύ προβληματική» χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ την υπαναχώρηση της Τουρκίας από την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα του να δοθεί ένα τέλος στη διένεξη με τις ΗΠΑ, επί του ζητήματος, μέσω διαλόγου. 

Ο Τούρκος υπουργός επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι σε συζητήσεις με την Ρωσία για μία δεύτερη παράδοση των S-400 στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα σχετικά με την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος, ενώ την έχει αποκλείσει και από την αγορά των μαχητικών F-35.

«Είναι πολύ προβληματικό να υπαναχωρήσουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει. Καλούμε (σ.σ. τις Ηνωμένες Πολιτείες) να κρατήσουν αποστάσεις από την εμπρηστική ρητορική και τις κυρώσεις» είπε ο Ακάρ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Θέλουμε την επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου. Αν η πλευρά των ΗΠΑ θέλει μια λύση, μπορεί να βρεθεί μια λύση με δουλειά σε τεχνικό επίπεδο» πρόσθεσε.
Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (160)
Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ, F-35, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK