20:59 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για κατασκοπεία συνελήφθησαν στην Τουρκία συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία είναι στρατιωτικοί και ένας πολίτης.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν συλλάβει τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαρροή βασικών πληροφοριών από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Τετάρτη. 

Συνολικά, τρεις στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχουν τεθεί υπό κράτηση έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι έχουν διαρρεύσει βασικές πληροφορίες σχετικά με τα ελικόπτερα, τα πλοία και τα όπλα του τουρκικού ναυτικού.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων δύο αξιωματικών εν αποστρατεία και ενός λοχία, κατηγορούνται για αποκάλυψη μυστικών πληροφοριών που ανήκουν στο κράτος, ανέφερε το Anadolu.

Ένας από τους υπόπτους που τελούν υπό κράτηση συνελήφθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών της αμυντικής βιομηχανίας σε ξένες εταιρείες, αλλά αφέθηκε υπό όρους.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στις 12 Ιανουαρίου έναν ανώτατο αξιωματούχο από μια διεθνή ιδιωτική εταιρεία ενέργειας που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και πέντε άλλους με την κατηγορία της ενεργειακής κατασκοπείας.

Tags:
Άγκυρα, Πολεμικό Ναυτικό, πολεμικό πλοίο, κατασκοπεία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK