07:57 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του κατά των ΗΠΑ και της Γαλλίας αλλά και προσωπικά του Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή την κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την πρόσφατη κριτική σχετικά με τη στάση της Τουρκίας απέναντι στις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. 

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής, «θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη πριν επικρίνουν την Τουρκία» ενώ στράφηκε προσωπικά κατά του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τους χειρισμούς του στις διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων. Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ υπενθύμισε τη χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαμαρτυριών του Black Lives Matters. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
© Φωτογραφία : Τουρκική Προεδρία

Συνέχισε απαντώντας στο κάλεσμα του Μακρόν στην Τουρκία να απομακρύνει τους στρατιώτες από τη Λιβύη σχολιάζοντας ότι ακόμα δεν έχει πάρει το μάθημά του.

«Υπάρχουν μισθοφόροι που ήρθαν από το Τσαντ ή το Μάλι όπου η Γαλλία είχε εισβάλει. Ο Μακρόν πρέπει να κοιτάξει αυτά πρώτα» σημείωσε.

Ο Ερντογάν προχώρησε στις δηλώσεις αυτές απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς του στις διαμαρτυρίες στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Tags:
ΗΠΑ, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK