09:12 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (915)
0 01
Βρείτε μας

Για προκλήσεις εκ μέρους της Ελλάδας έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Aksam», μίλησε για προκλήσεις της Ελλάδας επειδή δεν αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά και πραγματοποιεί επισκέψεις. 

«Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων. Ρώτησα τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιoς έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά» ανέφερε.

Όσον αφορά τους S-400 ανέφερε, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ότι θα εφαρμόσουν το «μοντέλο Κρήτης» και υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων είκοσι ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν λίγες ημέρες, αναγνώρισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως υπήρξε βελτίωση της κατάστασης τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησαν οι διερευνητικές. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν είμαι αφελής» και διεμήνυσε ότι αναμένει να υπάρξει συνέπεια σε αυτή τη συμπεριφορά από την Τουρκία.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (915)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Χουλουσί Ακάρ, νησιά, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK