11:47 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λευκωσία ότι η λύση των δύο κρατών είναι ανεδαφική και απορρίπτεται από τη διεθνή κοινότητα.

Η λύση στη βάση των δύο κρατών είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική για την Κύπρο σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο Κυπριακό, απαντώντας ουσιαστικά σε προηγούμενη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι ανεδαφική και απορρίπτεται από τη διεθνή κοινότητα η λύση των δύο κρατών. 

«Η αρχή των δύο κρατών είναι ο μόνος πιθανός δρόμος για επίλυση στην Κύπρο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είτε το θέλουν (σ.σ. Κύπρος και Ελλάδα) είτε όχι» δήλωσε σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP.

Ο Ερντογάν έκανε ακόμα ένα βήμα συμβουλεύοντας την Αθήνα να μην περιμένει βοήθεια απ’ έξω, καθώς η Δύση δεν είχε τρέξει να βοηθήσει την Ελλάδα στο παρελθόν. 

Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Ξέρεις ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι

Στην ίδια ομιλία, λίγο νωρίτερα, προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην τον προκαλεί, υποστηρίζοντας πως αν δεν ξέρει τη θέση του, «έχει ήδη αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη βοήθεια που περιμένει από χώρες της Δύσης, τις οποίες αποκάλεσε «βουνά» χρησιμοποιώντας μια αλληγορική έκφραση. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, τα «βουνά έχουν χιόνια» και ως εκ τούτου, «κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει».

«Μην με προκαλείς, ξέρεις τη θέση σου. Αν δεν την ξέρεις, τότε έχεις φύγει ήδη από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Βασίζεσαι στην υποστήριξη των χωρών της Δύσης, αλλά στις "κορυφές αυτών των βουνών" που εμπιστεύεσαι, το χιόνι έχει πέσει και κανείς από αυτούς δεν θα σε βοηθήσει. Λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας, έτσι ξέρεις πολύ καλά ποιοι είναι οι τρελοί Τούρκοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
Tags:
ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Κύπρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK