05:41 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προηγήθηκε η επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη δολοφονία Τούρκων στο βόρειο Ιράκ.

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, προκειμένου η Άγκυρα να του μεταφέρει την τουρκική αντίδραση στην ανακοίνωση των ΗΠΑ αναφορικά με τη δολοφονία 13 Τούρκων στο βόρειο Ιράκ.

Ειδικότερα το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα για να του μεταφέρει με τον «εντονότερο τρόπο» την αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση των ΗΠΑ για την δολοφονία των 13 Τούρκων πολιτών οι οποίοι είχαν απαχθεί από Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, όπως αναφέρεται. 

Σύμφωνα με την Τουρκία, εξτρεμιστές του εκτός νόμου PKK εκτέλεσαν τους απαχθέντες κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης. Οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι καταδικάζουν τις δολοφονίες αν επιβεβαιωθεί ότι γι' αυτές ευθύνεται το PKK.

Η αντίδραση στην αμερικανική ανακοίνωση κορυφώθηκε με την τοποθέτηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στηρίζουν «τρομοκράτες» καθώς, όπως ανέφερε, «βρίσκονται πίσω από τους Κούρδους που σκότωσαν Τούρκους στρατιώτες στο Ιράκ». 

«Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την εκτέλεση Τούρκων πολιτών από το PKK στο βόρειο Ιράκ είναι γελοία. Ισχυρίζονται ότι δεν στηρίζουν το PKK, αλλά το κάνουν σίγουρα» ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη «σφαγή πολιτών από το PKK» καλώντας τον Αμερικανό ομόλογό του Μπάιντεν να «αναγνωρίσει την τρομοκρατική οργάνωση».

«Αν θέλετε να συνεχιστεί η συμμαχία μας διεθνώς και στο ΝΑΤΟ, τότε πρέπει να σταματήσετε να είστε με το πλευρό τρομοκρατών» ανέφερε και πάλι απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.
Tags:
Ιράκ, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβης, διαμαρτυρία, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK