Την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τους ρωσικούς S-400 σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των υπουργών Άμυνας.
Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε πως το ζήτημα δεν συζητήθηκε σήμερα, αλλά αναφέρθηκε σε προηγούμενες συζητήσεις κατά τις οποίες είχε μιλήσει για την πιθανότητα παροχής εναλλακτικών συστημάτων.
Ακόμη ανέφερε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος όσον αφορά την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι «υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες» λέγοντας ότι «εκεί πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα όπου οι σύμμαχοι μπορούν να αναφέρουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους. Για παράδειγμα, έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τις συνέπειες της απόκτησης των S 400».
Αναφέρθηκε δε στις διαφορές όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εκτιμώντας ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει θετικές προσεγγίσεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής για μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και στο ότι υπήρξε βοήθεια «στο να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν καλέσει επανειλημμένα την Τουρκία να εγκαταλείψει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας χαρακτηρίζοντάς τα ασύμβατα με τα συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ, ισχυρισμό που καταρρίπτει η Μόσχα.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)