15:24 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

«Ούτε να ονειρεύονται κάτι τέτοιο» προειδοποίησε ο Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας Ελλάδα και Κύπρο ότι προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους τα κράτη που έχουν προβλήματα με την Τουρκία.

Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν (ΑKP) Ομέρ Τσελίκ.

Με αφορμή το «Φόρουμ Φιλίας» και τις δηλώσεις τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, ο Τσελίκ ασπάστηκε, για μία ακόμη φορά, την πολεμική ρητορική, υποστηρίζοντας, με σκληρή γλώσσα, ότι η Άγκυρα θα μετατρέψει τα όνειρα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου σε εφιάλτες.

«Ήμασταν υπέρ της έναρξης των διερευνητικών επαφών για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο διοργανώθηκε μια συνάντηση με την επωνυμία "Φόρουμ Φιλίας". Το ερώτημα είναι γιατί η Τουρκική Δημοκρατία, μια χώρα της Μεσογείου στο επίκεντρο αυτών των προβλημάτων, δεν προσκλήθηκε σε αυτήν τη συνάντηση. Γιατί δεν υπήρχε εκεί η ΤΔΒΚ, αλλά ήταν παρούσα η Ελληνοκυπριακή πλευρά;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αφού υπογράμμισε πως «καμία συνάντηση από την οποία αποκλείεται η ΤΔΒΚ, δεν θα είναι ένα φόρουμ φιλίας», αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έγιναν από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι μόνο τη φιλία δεν προωθούν.

«Εάν το δίδυμο Ελλάδας - Ελληνοκυπρίων, τρέφει όνειρα να υλοποιήσει μαξιμαλιστικά σχέδια παίρνοντας με το μέρος του τα κράτη που έχουν προβλήματα με την Τουρκία, θα μετατρέψουμε αυτά τα όνειρα σε εφιάλτες. Ούτε να ονειρεύονται κάτι τέτοιο, αυτό το όνειρο δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε ένα βήμα, εάν γίνει ένα βήμα, είναι αναπόφευκτό ότι αυτό θα μετατραπεί σε εφιάλτη» δήλωσε. 

Καταλήγοντας, ο Τσελίκ έστρεψε ξανά τα βέλη του κατά της Ελλάδας και της Frontex, υποστηρίζοντας πως το να βυθίζουν βάρκες με μετανάστες, στέλνοντάς τους πίσω στην Τουρκία, είναι απόπειρα δολοφονίας, ενώ έκανε λόγο και για αύξηση των απάνθρωπων αυτών ενεργειών.

Tags:
τουρκική προκλητικότητα, πρόκληση, Κύπρος, Ελλάδα, Άγκυρα, Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK