18:07 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (910)
0 12
Βρείτε μας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έστρεψε για μια ακόμη φορά τα βέλη του κατά της Ελλάδας, με αφορμή το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Επίθεση εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά στη χώρα μας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά ο Ακάρ έβαλε στο στόχαστρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. 

«Εκτός από την κλιμάκωση της έντασης, είναι δυνατόν να πούμε ότι υπάρχουν κάποια έξοδα κατά της ευημερίας του ελληνικού λαού και ότι γίνονται μάταιες προσπάθειες» ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για ειλικρινή διάλογο, τονίζοντας ότι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μέσω διαπραγματεύσεων και ειρηνικών μέσων.

«Η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο, η επιθυμία μας για σχέσεις καλής γειτονίας δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία, σαν να μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Δεν θα επιτρέψουμε θανάτους. Ο ισχυρισμός μας ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και την κυριαρχίας μας στο έπακρο δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή για κανέναν» τόνισε.

Όσον αφορά το Κυπριακό, υπενθύμισε πως για την Τουρκία δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από τη λύση των δύο κρατών, που έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αποφάσεις της Ε.Ε. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (910)
Tags:
εξοπλιστικό πρόγραμμα, εξοπλιστικά, Χουλουσί Ακάρ, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK