11:15 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (907)
0 01
Βρείτε μας

Η Τουρκία υπεραμύνεται των ερευνών του Τσεσμέ στο Αιγαίο και συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική προς την χώρα μας, με νέο δημοσίευμα.

Στην Αθήνα ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης για την κλιμάκωση της έντασης η Άγκυρα ενώ χαρακτηρίζει νόμιμες τις έρευνες του Τσεσμέ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας στο πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου. 

«To Tσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο. Οι οποίες είναι νόμιμες, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976» αναφέρουν.

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως μετά τις 25 Ιανουαρίου και την ολοκλήρωση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών η Ελλάδα προχώρησε σε υποθαλάσσιες εργασίες μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ με νέα NAVTEX στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησε υποθαλάσσιες εργασίες βόρεια της Κρήτης με άγνωστη ημερομηνία λήξης».

Στη συνέχεια αναφέρονται σε ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, σε νησιά που είναι αποστρατικοποιημένα σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες.

Τέλος, οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας καλούν την Ελλάδα ότι πρέπει «να αποφύγει τις ενέργειες και τη ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να προσπαθήσει στην επίλυση των προβλημάτων με συναντήσεις και ειλικρινή διάλογο».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (907)
Tags:
ένταση, Ανατολικό Αιγαίο, Αιγαίο, Τσεσμέ, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK