11:13 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Στο «κόκκινο» διατηρείται το θερμόμετρο της έντασης σε Αιγαίο και Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία, εν αναμονή του νέου γύρου των διερευνητικών επαφών, έχει προγραμματίσει άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα η γείτων χώρα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα βγουν… τσάρκα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

​Την ίδια ώρα, και ενώ το τουρκικό ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» βρίσκεται στο Αιγαίο, ο τουρκικός τύπος «ξεσπαθώνει» εναντίον της Ελλάδας, λόγω της επικείμενης άφιξης αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα παραμείνουν στη χώρα μας για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;» γράφει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό της η Yeni Safak, ενώ και η Hurriyet φιλοξενεί δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».

Tags:
τουρκική προκλητικότητα, γαλάζια πατρίδα, Μεσόγειος, Αιγαίο, πλοία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK