15:51 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αναβαθμίζεται στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τον ρόλο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αναβαθμίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως την Παρασκευή.

Ο Έλληνας τραπεζίτης πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενος τον Ewald Nowotny, πρώην Διοικητή της Oesterreichische Nationalbank (Εθνική Τράπεζα Αυστρίας).

Ο κ. Στουρνάρας είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο «τιμόνι» της Τράπεζας της Ελλάδας από το 2014, όταν και τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Tags:
Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας, ΕΚΤ, ΤτΕ, Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK