08:27 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1776)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ανακοίνωσε σειρά αλλαγών στις συναλλαγές που αφορούν τα γκισέ των υποκαταστημάτων, εν μέσω του κορονοϊού. Τι ισχύει για αναλήψεις και καταθέσεις.

Σειρά αλλαγών στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στις τράπεζες ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα (Τρίτη, 24 Μαρτίου) δεν θα πραγματοποιούνται στα γκισέ των καταστημάτων οι εξής συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων

Ξεκινά η καταβολή των συντάξεων

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινάει και η καταβολή των συντάξεων Απριλίου, η οποία πραγματοποιείται νωρίτερα από το προγραμματισμένο, λόγω της πανδημίας του COVID-2019.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των συντάξεων:

  • Οι συντάξεις των μη μισθωτών (σ.σ. δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ), θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει απευθύνει έκκληση στους συνταξιούχους να μην συγχρωτίζονται στις τράπεζες, καθώς τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1776)
Tags:
ηλεκτρονικές συναλλαγές, συναλλαγές, συναλλαγή, κοροναϊός, κορονοϊός, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK