13:06 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός φέρνει αύξηση στο όριο ανέπαφων συναλλαγών για πληρωμές με κάρτα. Μέχρι 50 ευρώ οι πληρωμές χωρίς PIN.

Αλλάζει από σήμερα το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές στις πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω κάρτας, στο πλαίσιο μέτρων με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα αυξάνεται στα 50 ευρώ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών (contactless) που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε πληρωμές με κάρτα χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από σήμερα Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, αυξάνουν το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες.

Πάνω από το 80% των πληρωμών με κάρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέπαφα

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση Τραπεζών εφιστά την προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
POS, πιστωτική κάρτα, τράπεζα, τράπεζες, κορονοϊός, κάρτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK