05:54 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
0 0 0
Βρείτε μας

Το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, ύψους 1 δισ. ευρώ, έχει στόχο να στηρίξει τη χρηματοδότηση μικρών, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας.

Έως τις 26 Μαΐου μπορούν να υποβάλουν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί τις προτάσεις τους προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με φόντο την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19, ύψους ενός δισ. ευρώ.

Το ταμείο, μέσω της παροχής φθηνών επιχειρηματικών δανείων, έχει στόχο να στηρίξει τη χρηματοδότηση μικρών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Η εκταμίευση των δανείων, σύμφωνα με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Συνεπώς, οι επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να προετοιμάζουν τους φακέλους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να πιστοποιούν, μεταξύ άλλων, τον κύκλο εργασιών, το μισθολογικό κόστος και άλλα νομιμοποιητικά στοιχεία, προκειμένου να επιταχυνθεί η εγκριτική διαδικασία.

Δάνεια σε επιχειρήσεις έως το 25% του τζίρου τους με 80% κρατική εγγύηση

Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια ύψους μέχρι το 25% του τζίρου τους για το 2019.

Πρόσθεσε ότι το κράτος θα εγγυάται το 80% του δανείου.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
Tags:
COVID-19, επιχειρήσεις, κορονοϊός, Αναπτυξιακή Τράπεζα, τράπεζες, τράπεζα, δάνεια, δάνειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK