05:31 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος του ανώτατου ορίου των 50 ευρώ για τις ανέπαφες συναλλαγές. Πότε θα λήξει το μέτρο.

Την παράταση ισχύος του ανώτατυ ορίου των 50 ευρώ στις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς χρήση PIN, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.).

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε πρωτοεφαρμοστεί στα τέλη Μαρτίου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προστασία των καταναλωτών από την πανδημία του κορονοϊού.

Μετά και τη σημερινή ανακοίνωση, το όριο των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ισχύει έως και την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου του 2020.

«Το μέτρο είναι προσωρινό και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα εφαρμογής του, από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS» επισημαίνεται από την Ε.Ε.Τ.

Έτσι, όλες οι συναλλαγές, έως 50 ευρώ, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ανέπαφα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος.

Βέβαια, για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ, θα ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ στο POS. 

Tags:
ηλεκτρονικές συναλλαγές, συναλλαγές, συναλλαγή, κάρτα, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK