12:54 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Αναστέλλουν προσωρινά τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες, οι τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Oι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, προέβησαν μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος του 2020 σε εκτεταμένες αναστολές υποχρεώσεων για ένα σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι τράπεζες υποστηρίζουν την υπαγωγή των δανειοληπτών, που έχουν παραχωρήσει την πρώτη κατοικία τους ως εξασφάλιση της δανειακής τους συμβάσεως, στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ του ν. 4714/2020 και ενθαρρύνουν τους δικαιούχους να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Ακόμη, οι τράπεζες τονίζουν ότι θα εξετάσουν αίτημα αναστολής πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρι την 31.12.2020, για όσους δανειολήπτες ανήκουν στη κατηγορία των ευάλωτων, όπως αυτή καθορίζεται στην ΥΑ Δ13οικ 10747/256/2019 (ιδίως άρθρο 4 αυτής).

«Προϋπόθεση για την παραπάνω αναστολή είναι η υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ευάλωτο δανειολήπτη στην τράπεζα και η δήλωση άρσης του τραπεζικού του απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί ότι ανήκει στην κατηγορία του ευάλωτου» αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, ωστόσο, οι ελληνικές τράπεζες επισημαίνουν πως όπου δεν πληρούνται τα κριτήρια χαρακτηρισμού του δανειολήπτη ως ευάλωτου, οι διαδικασίες πλειστηριασμού θα προχωρήσουν κανονικά.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τα ευάλωτα νοικοκυριά
© Φωτογραφία : hba.gr
Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τα ευάλωτα νοικοκυριά
Tags:
Τράπεζα της Ελλάδος, ελληνικές τράπεζες, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, τράπεζες, τράπεζα, προστασία πρώτης κατοικίας, πρώτη κατοικία, σπίτια, σπίτι, πλειστηριασμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK