03:43 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Μέσα σε μία ώρα, η ΕΕΤ ακύρωσε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει για την αναστολή πλειστηριασμών για τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι εκτός των εκτεταμένων αναστολών πληρωμών και της ενθάρρυνσης των δανειοληπτών να υπαχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», επίσης «παγώνει» τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, περίπου 45 λεπτά αργότερα, στους οικονομικούς συντάκτες έφθασε νέο mail, με το οποίο τους εζητείτο να μην λάβουν υπόψη τους την ανακοίνωση, διότι εστάλη εκ παραδρομής.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, το βασικότερο ενδεχόμενο είναι να μην έχουν συναινέσει ακόμη στο «πάγωμα» όλες οι τράπεζες ή να μην υπάρχει τέτοια πρόθεση από μέρους τους.

Μια άλλη παράμετρος, σύμφωνα με το κανάλι, είναι το μέτρο να βρισκόταν μεταξύ των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και η ανακοίνωση να εκδόθηκε «πρόωρα».

Ο νέος Πτωχευτικός, που θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά, προβλέπει ειδική προστασία για την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών κι έτσι θα ήταν παράλογο να επισπευσθούν πλειστηριασμοί τους επόμενους μήνες ως το τέλος του 2020, διάστημα που αφορούσε η αρχική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τα ευάλωτα νοικοκυριά
© Φωτογραφία : hba.gr
Η ανακοίνωση της ΕΕΤ για τα ευάλωτα νοικοκυριά
Tags:
Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα της Ελλάδος, ελληνικές τράπεζες, Κεντρική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, τράπεζες, τράπεζα, προστασία πρώτης κατοικίας, πρώτη κατοικία, κατοικία, πλειστηριασμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK