14:49 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρατείνεται από την ΕΕΤ η δυνατότητα συναλλαγής μέσω κάρτας και χωρίς τη χρήση PIN για ποσά μέχρι και 50 ευρώ, μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε σήμερα πως παρατείνεται για τους συναλλασσόμενους η εφαρμογή του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ για ποσά έως 50 ευρώ έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες-μέλη της με γνώμονα τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

«Mε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30ή Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως για συναλλαγές άνω του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Tags:
ηλεκτρονικές συναλλαγές, συναλλαγές, POS, Αφορολόγητο όριο, τράπεζες, τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK