20:41 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Videoclub

Πρώην πολεμικό πλοίο μετατρέπεται σε θαλάσσιο τεχνητό ύφαλο

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Το πολεμικό πλοίο Afonso Serkeira του πορταγαλικού ναυτικού αναλαμβάνει νέα αποστολή. Από εδώ και στο εξής θα αποτελεί έναν θαλάσσιο τεχνητό ύφαλο στις ακτές της Μαδέρας.

Η κορβέτα Afonso Serkeira μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας στο πολεμικό ναυτικό της Πορτογαλίας, αποσύρεται και αναλαμβάνει μια νέα αποστολή εντελώς διαφορετική σε σχέση με ότι έχει κάνει στο παρελθόν. Από εδώ και στο εξής, θα αποτελεί έναν ξεχωριστό τεχνητό ύφαλο στο βυθό της Μαδέρας. Στόχος των πορτογαλικών αρχών με αυτόν τον τεχνητό ύφαλο είναι να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των αλιευτικών πόρων και στην αύξηση της βιοποικιλότητας στο βυθό της περιοχής. Επιπλέον, θα ενισχύσει και τον τοπικό τουρισμό στο τομέα της ερασιτεχνικής κατάδυσης.

Για να μπορέσουν οι αρχές να βυθίσουν το πλοίο χρειάστηκαν 16 εκρηκτικοί μηχανισμοί. Μόλις το πλοίο βρέθηκε στο πυθμένα της θάλασσας, δύτες έλεγξαν εάν όλοι οι πυροκροτητές είχαν εκραγεί και επίσης, αφαίρεσαν όλα τα επιβλαβή υλικά που θα μπορούσαν να μολύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον. «Οποιαδήποτε κατασκευή που δεν μολύνει το περιβάλλον μπορεί να γίνει ένας τεχνητός ύφαλος», είπε σε συνέντευξή της στο Sputnik η βιολόγος Λαρίσσα Μπαρμπόσα. Το Afonso Serkeira είναι το τρίτο πλοίο του πορτογαλικού ναυτικού, που βύθισαν οι αρχές στο αρχιπέλαγος της Μαδέρας τα τελευταία δύο χρόνια.

Καλή επιτυχία Afonso Serkeira στη νέα σου αποστολή!

Tags:
τεχνητός ύφαλος, πολεμικά πλοία, Πολεμικό Ναυτικό, βίντεο, θάλασσα, Πορτογαλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK