09:33 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
Videoclub

Η άγνωστη ιστορία της περιτοιχισμένης πόλης της Καουλούν

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο οικισμός της Καουλούν βρίσκονταν δίπλα στο Χονγκ Κονγκ και ήταν κάποτε το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στο κόσμο. Είχε πληθυσμό 33 χιλιάδες σε μια έκταση μόλις 0,26 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο οικισμός της Καουλούν βρίσκονταν δίπλα στο Χονγκ Κονγκ και από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το 1993 που κατεδαφίστηκε ήταν το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στο κόσμο. Ο πληθυσμός του οικισμού άρχισε να αυξάνεται δραματικά μετά την ιαπωνική κατοχή του Χονγκ Κονγκ και έως το 1987 έφτασε να διαθέτει 33 χιλιάδες ανθρώπους σε μια έκταση μόλις 0,26 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα σπίτια ήταν άναρχα και παράνομα χτισμένα, δρόμοι δεν υπήρχαν μόνο ένα σύνθετο δίκτυο μονοπατιών. Ολόκληρη η περιοχή ελέγχονταν από τη μαφία και από την δεκαετία του 1950 μέχρι και το 1970 ήταν κοιτίδα του οργανωμένου εγκλήματος, με μεγάλο μέρος της οικονομίας της να στηρίζεται στα ναρκωτικά, τον τζόγο και την πορνεία. 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ με την άδεια της Κίνας, εξάρθρωσε τις εγκληματικές οργανώσεις και προχώρησαν στην κατεδάφιση του οικισμού. Στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε τους δόθηκαν αποζημιώσεις, είτε μια νέα κατοικία στο Χονγκ Κονγκ. Σήμερα στη θέση του οικισμού έχει χτιστεί ένα μεγάλο πάρκο, στο οποίο υπάρχουν μνημεία από την παλιά τσιμεντένια πόλη, γνωστή και ως «Περιτοιχισμένη πόλη της Καουλούν».

Tags:
βίντεο, πορνεία, τζόγος, ναρκωτικά, υπερπληθυσμός, οικισμός, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK