07:05 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
Videoclub

Ο ταχυδρόμος που πέρασε 33 χρόνια της ζωής του χτίζοντας το «Ιδανικό Παλάτι»

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το «Ιδανικό Παλάτι» αποτέλεσε το δημιούργημα ενός ταχυδρόμου από τη Γαλλία, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του για να το ολοκληρώσει, κάνοντάς το ένα από τα πιο ξεχωριστά αξιοθέατα της χώρας.

Το Παλαί Ιντεάλ (Ιδανικό Παλάτι), δημιούργημα ενός ταχυδρόμου από τη Γαλλία, έμελλε να γίνει το πιο ξεχωριστό αξιοθέατο της χώρας.

Ο λόγος για τον Φερντινάντ Σεβάλ, ο οποίος πέρασε 33 χρόνια της ζωής του χτίζοντας το Παλαί Ιντεάλ, ένα ιδιόρρυθμο κτίριο που σήμερα αποτελεί επίσημο πολιτιστικό μνημείο της Γαλλίας και θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα της τέχνης του περιθωρίου.

Κάποια μέρα, σε μια από τις διαδρομές του, τον Απρίλιο του 1879, ο Σεβάλ σκόνταψε σε μια πέτρα κι έπεσε στο δρόμο.

Το περίεργο σχήμα της πέτρας αυτής τον παραξένεψε, κι αποφάσισε να τη βάλει στην τσέπη του για να την εξετάσει αργότερα με την ησυχία του. Την επόμενη μέρα, περνώντας από το ίδιο σημείο, παρατήρησε κι άλλες πέτρες με ενδιαφέρον σχήμα, ακόμα πιο χαρακτηριστικές και όμορφες απ’ αυτή που είχε βρει την προηγουμένη.

Σκέφτηκε λοιπόν ότι αφού η φύση είχε ξεκινήσει κάνοντας τη γλυπτική, αυτός θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της με αρχιτεκτονική. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε την κατασκευή του Παλαί Ιντεάλ.

Tags:
ταχυδρόμος, παλάτι, τέχνη, αξιοθέατο, πολιτισμός, βίντεο, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK