07:54 17 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Videoclub

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» έγιναν γλυκά διαμαρτυρίας

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα μικρά αυτά κέικ με κίτρινη ζαχαρόπαστα, κρέμα, μάτια και φωσφωριζέ ρίγες, έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», το οποίο έχει κερδίσει ευρεία υποστήριξη στη Γαλλία.

Τον πιο γλυκό τρόπο βρήκε ένας φούρνος στο προάστια Πουασί της Γαλλίας, για να δείξει την αλληλεγγύη του στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Έφτιαξε γλυκά διαμαρτυρίας. Έχουν σαν βάση το κέικ, με κίτρινη ζαχαρόπαστα, κρέμα,  μάτια και έντονες ρίγες για να μοιάζουν με τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Ο Ντιντιέρ, ο σεφ ζαχαροπλαστικής στο αρτοποιείο Au Soleil στο Πουασί, ανέφερε ότι ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα γλυκά αυτά, για να στηρίξουν στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», το οποίο έχει κερδίσει ευρεία υποστήριξη στη Γαλλία.

Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», το οποίο ονομάστηκε έτσι από τους διαδηλωτές που φορούν κίτρινα γιλέκα, ξεκίνησε αρχικά με αφορμή την διαμαρτυρία κατά της αύξησης της φορολογίας των καυσίμων. Οι διαδηλώσεις έκτοτε εξελίχθηκαν σε μία έκφραση γενικότερου θυμού και δυσαρέσκειας προς το υψηλό κόστος ζωής, της φτώχειας και της ανισότητας στη Γαλλία.

Tags:
βίντεο, Ζαχαροπλαστική, διαδηλώσεις, κίτρινα γιλέκα, κίνημα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK