10:25 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Videoclub

Καταφύγιο δίνει ελπίδα στα ζώα που υποφέρουν από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο έχουν πέσει θύματα ανθρώπινης βίας και είχαν εγκαταλειφθεί με σοβαρούς τραυματισμούς. Πολλά από αυτά έρχονται απευθείας από την εμπόλεμη ζώνη.

Στην πόλη Τσερνογκόλοβκα στην περιοχή της Μόσχας, λειτουργεί ένα κέντρο αποκατάστασης για τα ζώα που έχουν υποστεί τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.

Το καταφύγιο «Republic Friend», ιδρύθηκε από τον Ίγκορ Μόλοκοφ και τη σύζυγό του Ιρίνα Σερεμπριάναγια το 2003.

Το ζευγάρι ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία αρχικά με το να σώζει αδέσποτα κουτάβια. Από τότε, εκατοντάδες σκύλοι διασώθηκαν από τους εθελοντές, οι οποίοι αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην προστασία των ζώων με αναπηρίες.

Πολλά από τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο έχουν πέσει θύματα ανθρώπινης βίας και είχαν εγκαταλειφθεί με σοβαρούς τραυματισμούς.

Το καταφύγιο προσφέρει στα ζώα ειδική θεραπεία και αποκατάσταση, πριν τους βρει νέο σπίτι.

Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι του κέντρου αναπτύσσουν ένα μόνιμο πρόγραμμα βοήθειας για τα ζώα του Ντονμπάς που έχουν εκτεθεί στη φρίκη του συνεχιζόμενου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρει ο ιδρυτής του κέντρου, Ίγκορ Μόλοκοφ, επιθυμία του είναι ότι αυτό το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στο τέλος όλα τα ζώα από το Ντονμπάς που έχουν ανάγκη από βοήθεια, «ανεξάρτητα από ποια πλευρά των συνόρων προέρχονται».


Tags:
αδέσποτα, βίντεο, καταφύγιο, σκύλος, ζώα, πόλεμος, Ρωσία, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK