15:13 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
Videoclub

Εκατοντάδες νεογέννητα φλαμίνγκο διασώθηκαν στη Νότια Αφρική

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τα νεογέννητα πουλιά κινδύνεψαν να πεθάνουν καθώς τα ενήλικα πουλιά εγκατέλειψαν τις φωλιές τους γιατί δεν μπορούσαν να βρουν τροφή, καθως το επίπεδο των ήταν πολύ χαμηλό.

Περίπου 300 νεογέννητα φλαμίνγκο (του είδους φοινικόπτερος ο ελάσσων) διασώθηκαν και βρίσκονται υπό την φροντίδα του κέντρου προστασίας SANCCOB, στο Κέιπ Τάουν.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, υπεύθυνο για την φροντίδα και το τάισμα των νεογέννητων φλαμίνγκο, Ντέιβιντ Ρόμπερτς, το κέντρο πληροφορήθηκε ότι «στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονταν οι φωλιές τους, το επίπεδο των υδάτων ήταν πολύ χαμηλό και πολλά από τα ενήλικα πουλιά άφησαν τις φωλιές για να βρουν τροφή»

Αυτό οδήγησε σε μία επιχείρηση διάσωσης για περίπου 500 νεογέννητα φλαμίνγκο, από τα οποία αρκετά δεν επέζησαν. Περίπου 300 νεοσσοί βρίσκονται τώρα υπό τη φροντίδα ειδικών κτηνιάτρων, οι οποίοι τα τρέφουν με το χέρι.

Το Νοτιοαφρικανικό ίδρυμα για τη διατήρηση των παράκτιων πτηνών (SANCCOB) είναι ένας διεθνής οργανισμός που ασχολείται με την αποκατάσταση των θαλάσσιων πτηνών στο Κέιπ Τάουν.

Tags:
βίντεο, άγρια ζωή, διάσωση, φλαμίνγκο, Νότια Αφρική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK