14:50 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Videoclub

«Χαρούμενη» κηδεία με άφθονο ρούμι στην Κούβα

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε αυτή τη μικρή πόλη, οι κάτοικοι έχουν βρει τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο για να γιορτάζουν. Η παράδοση θέλει να αναπαριστούν κηδεία και να θάβουν ζωντανό έναν άνθρωπο

Το πιο μακάβριο φεστιβάλ του κόσμου γιορτάζουν οι κάτοικοι μίας μικρής πόλης στην Κούβα. 

Κάθε χρόνο στις 5 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι της πόλης Σαντιάγο ντε λας Βέγκας, έξω από την Αβάνα, συγκεντρώνονται για να αναπαραστήσουν την ταφή ενός ζωντανού άνδρα. 

Το περίεργο αυτό έθιμο περιλαμβάνει την κηδεία και την ταφή του χαρακτήρα «Πατσένκο», με το ρούμι να ρέει άφθονο ανάμεσα στους παρευρισκόμενους.

Η ψεύτικη αυτή κηδεία τα έχει όλα: «νεκρό», φέρετρο, περίλυπη χήρα, πομπή προς το τοπικό νεκροταφείο. 

Ο «νεκρός» ξαπλώνει αναπαυτικά στο φέρετρο και οι υπόλοιποι «θρηνούν», με τη «χήρα» να «σπαράζει» για τον άνθρωπό της που χάθηκε.

Στη συνέχεια ο κόσμος συνοδεύει τον «μακαρίτη» στην τελευταία του κατοικία υπό τους ήχους κουβανέζικων κρουστών και εορταστικής μουσικής, ενώ το φέρετρο μπαίνει κανονικά στον τάφο για να ολοκληρωθεί το τελετουργικό.

Αμέσως μετά ρίχνουν αρκετό ρούμι στο στόμα του «νεκρού», ο οποίος ξαναγεννιέται και συμμετέχει στη γιορτή.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο εδώ και 35 χρόνια. Στην πραγματικότητα αυτή η παράδοση, αποτελεί απλά μία αφορμή για να βγουν οι κάτοικοι στους δρόμους και να γιορτάσουν με άφθονο αλκοόλ.

Tags:
βίντεο, φεστιβάλ, κηδεία, νεκρός, έθιμο, Κούβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK