05:21 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Videoclub

Φάλαινα «κατάσκοπο» της Ρωσίας ισχυρίζονται ότι εντόπισαν οι Νορβηγοί

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η φάλαινα μπελούγκα η οποία εντοπίστηκε στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της Νορβηγίας, έφερε πάνω της έναν ιμάντα στον οποίο υπήρχε βάση για κάμερα GoPro και φέρεται να ανέγραφε «εξοπλισμός από την Αγία Πετρούπολη».

Μία λευκή φάλαινα που βρέθηκε να κολυμπάει στα ανοιχτά των νορβηγικών ακτών, φορώντας ένα είδος ιμάντα και μία κάμερα, πυροδότησε θεωρίες για «ρωσική κατασκοπεία».

Ψαράδες στα ανοικτά της Νορβηγίας, έξω από το νησί Ινγκόγια εντόπισαν τη φάλαινα μπελούγκα να κολυμπάει ανάμεσα στα σκάφη τους και όπως παρατήρησαν είχε κάποιου είδους ιμάντα πάνω της. 

Σύμφωνα με έναν από τους ψαράδες, η φάλαινα συνέχισε να προσεγγίζει άλλα σκάφη ψαράδων σε μια προσπάθεια να ξεκολλήσει την εξάρτυση από πάνω της.

Κατά την εφημερίδα Verdens Gang, στο εσωτερικό του ιμάντα που βρισκόταν στο σώμα του θηλαστικού, στον οποίο υπήρχε βάση για κάμερα GoPro, ανέγραφε «εξοπλισμός από την Αγία Πετρούπολη».

Το περιστατικό πυροδότησε θεωρίες για «ρωσική κατασκοπεία».

«Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι αυτό μπορεί να προέρχεται από τη Ρωσία», ανέφερε ο καθηγητής στο Τμήμα Αρκτικής και Θαλάσσιας Βιολογίας στο Νορβηγικό Αρκτικό Πανεπιστήμιο του Τρόμσο, Αουντούν Ρίκαρντσεν.

«Γνωρίζουμε ότι στη Ρωσία είχαν φάλαινες σε αιχμαλωσία και επίσης ότι κάποιες από αυτές προφανώς έμειναν ελεύθερες και αναζητούν συχνά βάρκες», συμπλήρωσε.

Ο συνάδελφός του Μάρτιν Μπιου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ρωσικό ναυτικό είναι πίσω από το «πείραμα των φαλαινών».

«Αν έρχεται από τη Ρωσία — και υπάρχουν λόγοι για να το πιστέψουμε — τότε δεν κρύβονται από πίσω Ρώσοι επιστήμονες, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε.

Ένας ντόπιος ψαράς κατάφερε τελικά να απελευθέρωσει το κήτος από την εξάρτυση.

Tags:
βίντεο, ψαράδες, κατάσκοπος, κατασκοπεία, φάλαινα, Ρωσία, Νορβηγία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK