07:16 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Videoclub

Ο ήρωας της φωτογραφίας που κέρδισε στο διαγωνισμό Αντρέι Στένιν, βρίσκεται στη Μόσχα για θεραπεία

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Κασίμ Καντίμ από το Ιράκ, το παιδί που πρωταγωνιστεί στη φωτογραφία «The desire for life» που κέρδισε στο διαγωνισμό Αντρέι Στένιν, βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα για να λάβει την απαραίτητη θεραπεία.

Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Κασίμ Καντίμ από το Ιράκ, βρέθηκε στη Μόσχα μετά από πρόσκληση που του έκανε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya για τα γενέθλιά του. Ο Κασίμ είναι το αγόρι που πρωταγωνιστεί στη φωτογραφία «The desire for life», η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στη κατηγορία του αθλητισμού, στο πλαίσιο του διαγωνισμού δημοσιογραφικής φωτογραφίας Αντρέι Στένιν.

Κατά τη παραμονή του στη Μόσχα θα τον εξετάσουν οι γιατροί, για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σχετικά με την αποκατάσταση του ποδιού του. Θα επισκεφθεί επίσης αξιοθέατα της πόλης, ενώ ήδη έκανε ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα. Παρακολούθησε από κοντά έναν αγώνα της Premier League της Ρωσίας ανάμεσα στην Σπάρτακ και την Ούφα.

Ο Κασίμ ήταν ένα από τα πολλά θύματα του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος έχασε το ένα του πόδι μετά από βομβαρδισμό. Παρά τη κατάστασή του δεν εγκατέλειψε ποτέ το αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν χρειαζόταν να παίζει χρησιμοποιώντας τις πατερίτσες.

Ο ιρακινός φωτογράφος Τεσίρ Μαχντί, κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ, τράβηξε μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Κασίμ μαζί με τρία άλλα αγόρια να παίζουν μπάλα. Η φωτογραφία με τίτλο «The desire for life» αναδείχθηκε νικήτρια στη κατηγορία του αθλητισμού, στο διαγωνισμό Αντρέι Στένιν το 2018.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK