02:57 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
Videoclub

Διέσχισε τον Νότιο Ειρηνικό με κωπηλατική λέμβο

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο θαλασσόλυκος Φέντορ Κόνιουχοφ διέσχισε τον Νότιο Ειρηνικό, ταξιδεύοντας από τη Νέα Ζηλανδία στη Χιλή με μία κωπηλατική λέμβο. Το ταξίδι του αυτό είχε διάρκεια 154 ημέρες.

Ο Φέντορ Κόνιουχοφ από τη Ρωσία έχει ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου και έχει πραγματοποιήσει αρκετά ριψοκίνδυνα ταξίδια. Στο πιο πρόσφατό του ταξίδι διέσχισε ολόκληρο τον Νότιο Ειρηνικό, ταξιδεύοντας από τη Νέα Ζηλανδία στη Χιλή με τη κωπηλατική του βάρκα. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι κάποιο μεγάλο σκαρί η βάρκα του Φέντορ, έχει μήκος εννέα μέτρα, είναι βρετανικής κατασκευής και είναι εξοπλισμένη με συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ διαθέτει και ανεξάρτητες πηγές ενέργειας.

Ο Φέντορ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επέζησε από καταιγίδα, περνώντας από το πορθμό του Ντρέικ στο ακρωτήριο Χόρν της Νότιας Αμερικής και των νότιων Νήσων Σέτλαντ της Ανταρκτικής, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία στο κόσμο για τους ναυτικούς. «Αυτό το ταξίδι αποδεικνύει πως ένας άνθρωπος μπορεί να αντέξει 150 ημέρες μέσα σε ένα τόσο μικρό χώρο», λέει ο Ρώσος θαλασσοπόρος.

Tags:
ναυτικοί, θάλασσα, ταξίδι, Ρωσία, Χιλή, Νότιος Ειρηνικός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK