13:27 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Videoclub

Αρκούδα που εγκαταλείφθηκε να πεθάνει βρίσκει νέο σπίτι

VIDEOCLUB
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αρκούδα ζούσε σε άθλιες συνθήκες, σε ένα εξαιρετικά μικρό και βρώμικο κλουβί, ενώ ο ιδιοκτήτης της ερχόταν σπάνια να την ταΐσει. Την είχε εγκαταλείψει να πεθάνει ώσπου διασώθηκε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους.

Μία μαύρη αρκούδα, η Μίκολα, ηλικίας πέντε χρονών, κινδύνεψε να πεθάνει καθώς βρέθηκε να ζει σε άθλιες συνθήκες και υποσιτισμένη, στην περιοχή του Κεμέροβο.

Η Μίκολα, πριν λίγα χρόνια ήταν σε ένα περιοδεύον τσίρκο, μέχρι που την εγκατέλειψαν επειδή δεν ήταν πια «κατάλληλη» για την παράσταση.

Ένας κάτοικος από ένα γειτονικό χωριό, ο Γιούρι Μασλόφ πήρε το ζώο για να του σώσει τη ζωή, όμως συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να το συντηρήσει πια.

Η αρκούδα ζούσε σε ένα εξαιρετικά μικρό και βρώμικο κλουβί, ενώ ο Μασλόφ πήγαινε σπάνια να την ταΐσει.

Οι κάτοικοι του χωριού ανησύχησαν για το στρεσαρισμένο και πεινασμένο ζώο, καθώς η  κατάστασή του αποτελούσε κίνδυνο για το ίδιο και για αυτούς.

Μία φορά δραπέτευσε και περιπλανιόταν ελεύθερη στο χωριό.

Μερικές μέρες μετά το περιστατικό, η Μίκολα βρέθηκε στο κλουβί της ανήμπορη να κινηθεί, με τους κατοίκους να ισχυρίζονται ότι ο ιδιοκτήτης της την είχε ναρκώσει με φάρμακα και την εγκατέλειψε να πεθάνει.

Ο ίδιος αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το τμήμα προστασίας άγριας ζωής του Κεμέροβο πήρε υπό έλεγχό την κατάσταση και η αρκούδα μεταφέρθηκε άμεσα στο πάρκο άγριας ζωής Τάναϊ για περίθαλψη και αποκατάσταση, ενώ οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Tags:
τσίρκο, βίντεο, πείνα, διάσωση, άγρια ζωή, Ρωσία, Αρκούδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK